Sveučilište u Splitu
Ekonomski fakultet

Osnovni podaci o seminaru za turističkog vodiča


OBAVIJEST POTENCIJALNIM POLAZNICIMA SEMINARA ZA TURISTIČKE VODIČE:

Sljedeći seminar za turističke vodiče započeti će u prvoj polovini siječnja 2015. godine.
Elektronske prijave početi će se zaprimati od srijede, 15. listopada 2014.
Upisi će započeti u srijedu, 3. prosinca 2014. i trajati će do 20. prosinca 2014.
Detalje pronađite na linkovima u meniju sa lijeve strane ekrana.

NAPOMENA:
Seminar će se pokrenuti ukoliko se oformi grupa!

OBAVIJEST "STARIM" POLAZNICIMA SEMINARA ZA TURISTIČKE VODIČE:

Ispiti za "stare" polaznike seminara za turističke vodiče biti će organizirani s novom grupom (u veljači 2015.) Molimo Vas da se obavezno eletronski prijavite na linku "ispiti" kako bi na vrijeme imali točan broj polaznika koji izlaze na ispit. 

 

 

Ekonomski fakultet u Splitu na temelju rješenja Ministarstva turizma organizira i provodi seminar za polaganje stručnog ispita i stručni ispit za Turističke vodiče za područje Splitsko dalmatinske Županije.

Navedeni seminar i ispit organiziraju se i izvode temeljem odredbi Zakona o pružanju usluga u turizmu (N.N. 68/07), Pravilnika o stručnom ispitu za turističke vodiče i ispitnom programu za turističke pratitelje (N.N. 50/08).

Seminari i stručni ispiti se u pravilu organiziraju dva puta godišnje; zimski ciklus (nastava načelno kroz listopad te ispitni rokovi kroz studeni, prosinac i siječanj), te proljetni ciklus (nastava načelno kroz travanj te ispitni rokovi kroz svibanj, lipanj i srpanj). Molimo da Vaš pristup seminarima / ispitima planirate u skladu s navedenim terminima.

Važna napomena za "stare polaznike":

Donesene su nove Odluke o nastavku polaganja na seminarima za TV i VP za sve polaznike upisane do travnja 2013.godine. Više informacija možete pronači u rubrici "Pravni okvir".

 

Također obavještavamo sve "stare" polaznike da se skripta iz Turističkog zemljopisa u potpunosti promijenila kao i sam predavač. Ukoliko planirate izaći na ispit iz zemljopisa svakako u fotokopirnici Fakulteta kupite novu skriptu. 

Ostale skripte koje su novelirane su:

- Repetitorij (Politički sustav RH, Gospodarski sustav RH, Osnove turističkog zakonodavstva, Osnove turizma i uvod u turističko poslovanje).

- Kulturno povijesni spomenici i ostale znamenistosti RH - dodana je skripta prof. Marine Majić

Sve ih možete kupiti u fotokopirnici fakulteta.

Za detaljne informacije vezane uz seminar i stručni ispit za turističkog vodiča pratite MENU sa lijeve strane Vašeg ekrana (ispod naslova Turistički vodiči)! 

Prijava u sustav

korisničko ime:
lozinka: